Cinc generacions darrera d’una empresa en expansió

L’origen de fustes Farreras Nadal S.A el trobem en la serradora que hi havia a la capella romànica de Sant Nicolau, a Girona. La serradora va ser adquirida el 1904 per Esteve Farreras i el seu fill, Josep Farreras, va continuar el negoci.

L’any 1936 la família Farreras va decidir permutar la capella, que provenia de la desamortització del segle XIX, a l’Ajuntament de Girona. Després de la Guerra Civil, la permuta es va concretar en uns terrenys de la ronda Ferran Puig de Girona procedents de l’antic baluard del governador. Es va convertir en el magatzem Fustes Farreras, una empresa que amb el creixement urbanístic de Girona va haver de marxar i es va situar al polígon industrial a Vilablareix, on es troba actualment.

El negoci familiar el va continuar Manel Nadal, que s’havia casat amb Montserrat, pubilla de la família Farreras. A petició d’ella i fent honor al nom de l’avi que va iniciar el projecte, es va decidir que la societat portés primer el nom Farreras. En la seva etapa, Manel Nadal va fer créixer l’empresa i va diversificar el negoci.

A la dècada dels anys 80, Farreras Nadal va obrir una delegació al Baix Empordà amb l’adquisició d’un petit negoci de fustes anomenat Almar al carrer Indústria de Palamós. Però de nou el creixement urbà va obligar a buscar un emplaçament fora del centre i l’any 1990 es va adquirir una antiga nau frigorífica a la plana de l’Aubi, a Vall-llobrega.

Nando Nadal, la quarta generació, va prendre el relleu del seu pare, després de treballar-hi des de ben jove, i va ampliar i consolidar l’empresa com un referent a Catalunya i com una de les punteres del sector, centrant-se en la qualitat i la sostenibilitat. En aquesta etapa també es va consolidar el negoci de les fustes elaborades que van arribar al 80% del volum de facturació. Aquesta tendència va ser definitiva perquè l’empresa apostés per ampliar el catàleg de prefabricats oferint un dels estocs més amplis del mercat en parquets, portes, aglomerats o melamines, amb el que va assolir rècords de facturació.

Actualment, els fills de Nando Nadal, són al capdavant de l’empresa posant en pràctica tots els coneixements i valors heretats del seu pare, amb el suport d’un gran equip de professionals.

Avui, Farreras Nadal segueix creixent amb una clara aposta per la modernització i la presència digital, la qualitat i l’especialització en materials sostenibles. L’assessorament personalitzat i un ampli catàleg de materials fan d’aquesta empresa un referent del sector.